Нове керівництво Центренерго ставить під сумнів звітність компанії за четвертий квартал 2020 року

Нове керівництво Центренерго ставить під сумнів звітність компанії за четвертий квартал 2020 року

Укрінформ
Новим керівництвом ПАТ "Центренерго" під час внутрішньої перевірки підприємства був виявлений сумнівний контракт, дохід від якого включений у фінансову звітність за 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті "Центренерго".

"Встановлено, що ТОВ "Юнайтед Енерджі" наприкінці жовтня 2020 року уклало договір з ПАТ "Центренерго" на купівлю золошлаку на суму 840 мільйонів гривень, але заплатило не більше 3% від суми контракту, товар не забирало. Виявлене недоотримання коштів за вказаним договором може призвести до необхідності дисконтування вказаної заборгованості за правилами міжнародної фінансової звітності, що в свою чергу може мати значний вплив на кінцевий фінансовий результат підприємства за 2020 рік", - йдеться в повідомленні.

Раніше колишнє керівництво ПАТ "Центренерго" надсилало до Фонду держмайна звіти щодо позитивних фінансових результатів компанії у IV кварталі 2020 р. та за підсумками року в цілому.

Зазначається, що після вступу на посаду наприкінці лютого 2021 року нового в.о. генерального директора ПАТ "Центренерго" - Юрія Власенка, а також - нових членів дирекції підприємства, на початку березня було розпочато комплексний аналіз роботи компанії, в тому числі й за попередні періоди. Новий менеджмент "Центренерго" у співпраці з Фондом державного майна продовжує комплексний аудит, до якого залучено міжнародну аудиторську компанію Baker Tilly.

"На "Центренерго" виявлені розбіжності у фінансовій звітності, ми маємо встановити всі деталі їх виникнення, відновити справедливість та захистити інтереси держави, як мажоритарного акціонера. Новий менеджмент "Центренерго" у співпраці з Фондом продовжує комплексний аудит, до якого залучено міжнародну компанію Baker Tilly", - цитує пресслужба "Центренерго" Фонд державного майна.

Читайте також: Центренерго перейшло на прямі поставки вугілля з державних шахт

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого стало відомо, що за пропозицією ФДМУ Кабінет Міністрів призначив нового виконуючого обов'язки генерального директора ПАТ "Центренерго" - Юрія Власенка, увільнивши від виконання обов'язків Олександра Корчинського. Фонд державного майна України повністю оновив склад дирекції ПАТ "Центренерго", призначивши 8 топ-менеджерів компанії на чолі з в. о. генерального директора Юрієм Власенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-