За 2 місяці Укроборонпром збільшив обсяги виробництва на 6%

За 2 місяці Укроборонпром збільшив обсяги виробництва на 6%

Інфографіка
Укрінформ
У січні-лютому цього року державний концерн "Укроборонпром" збільшив обсяги виробництва на своїх підприємствах на 6% порівняно із аналогічним періодом 2020 року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба концерну.

"Підприємства Державного концерну "Укроборонпром" за підсумками січня–лютого 2021 року виготовили озброєння та військової техніки, надали послуг з їх ремонту та обслуговування, а також здійснили науково-дослідних робіт на 6% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загальний обсяг виробництва за вказаний термін становить 3,7 мільярда гривень, що на 0,22 мільярда гривень більше, ніж за січень-лютий 2020 року", - говориться у повідомленні.

Загальна вартість виготовленої за 2 місяці продукції становить 719 млн грн. Зокрема, приросту в 10% порівняно з січнем–лютим 2020 року вдалося досягти на підприємствах радіолокації, радіозв’язку та спеціального приладобудування, на підприємствах із виготовлення високоточної зброї та боєприпасів Укроборонпрому. Обсяг виробництва склав 366 млн грн (334 млн грн у 2020 році) та 734 млн грн (667 млн грн у 2020 році) відповідно. Підприємства авіабудування та авіаремонту – здебільшого за рахунок послуг з обслуговування – наростили обсяги виробництва майже на 21%, або 1,7 млрд грн (1,4 млрд грн у січні–лютому 2020 року).

Водночас обсяг виробництва на суднобудівних та судноремонтних підприємствах у січні–лютому 2021 року склав лише 48% від обсягів 2020 року, або 205 млн грн. Укроборонпром пов'язує це із закінченням дії перехідного контракту ДП “Науково-виробничий комплекс газотурбобудування “Зоря” – “Машпроєкт” у 2020 році.

Також повідомляється, що за перші два місяці цього року підприємства – спецекспортери концерну уклали контрактів у 4,5 раза більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Читайте також: Укроборонпром покращив свій антикорупційний рейтинг

Як повідомлялося, у ДК «Укроборонпром» очікують, що трансформація концерну завершиться до кінця червня.

У межах трансформації Укроборонпрому будуть створені два холдинги - Оборонні системи України" і “Аерокосмічні системи України”. До Оборонних систем увійдуть 6 підхолдингів - галузевих бізнес-об'єднань: авіаремонтне, збройної техніки, радарні системи, морські системи, високоточне озброєння, боєприпаси і спецхімія. Вони займатимуться реалізацією проєктів, потрібних для виконання державного оборонного замовлення та розширення присутності вітчизняних підприємств на закордонних ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-