Нафта дешевшає, але може показати найбільше тижневе зростання

Нафта дешевшає, але може показати найбільше тижневе зростання

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у п'ятницю, 12 березня, але коливалися поблизу позначки $70/бар., тому що обмеження видобутку великими нафтовиробниками скоротило рівень пропозиції.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 69,49 за барель, що на $ 0,14 (0,2%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $65,82 за барель, що на $0,2 (0,3%) нижче рівня на закриття ринку в четвер. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $69,63 і $66,02 відповідно.

Фронт-ф'ючерси на Brent можуть показати найсильніше тижневе зростання за вісім тижнів після досягнення максимуму 13 місяців у понеділок через атаки на нафтові об'єкти в Саудівській Аравії.

Настрої також підтримало прийняте раніше в цьому місяці рішення ОПЕК+ в цілому не міняти параметри угоди про обмеження видобутку у квітні.

"Якщо припустити, що програми вакцинації будуть успішні, ми чекаємо вивільнення відкладеного попиту цього літа під час сезону автопоїздок у США і Європі", - йдеться в записці аналітиків FGE.

У США, найбільшому у світі споживачі нафти, спостерігалося сильне скорочення запасів бензину минулого тижня через перебої в роботі НПЗ у Техасі, викликані аномальними морозами.

ОПЕК повідомила у четвер, що відновлення попиту на нафту буде відбуватися в основному у другій половині року.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі поліпшення економічних перспектив

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 69,07 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,50 долара за барель, що на 13 центів нижче за рівень закриття торгів ($69,63).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-