Майже 300 тисяч пільговиків обрали Нафтогаз постачальником палива

Майже 300 тисяч пільговиків обрали Нафтогаз постачальником палива

Укрінформ
Із 1 серпня 2020 року року майже 300 тис. клієнтів-пільговиків заключили договір про газопостачання із ГК «Нафтогаз України».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті групи компаній.

"Із відкриття ринку і станом на березень 2021 року уже майже 300 тисяч клієнтів, які отримують пільги чи субсидії, подали заявку на підключення та заключили договір про газопостачання із ГК «Нафтогаз України»", - йдеться у повідомленні.

Відтак третина комерційних клієнтів газопостачальної компанії – це отримувачі соціальної допомоги.

"Нині державний постачальник забезпечує газом вразливих клієнтів із 5 450 населених пунктів на території 24 областей України (без урахування домогосподарств, які обслуговує постачальник «останньої надії»)", - наголосили в Нафтогазі.

У компанії підкреслюють, що ведуть активну роботу зі споживачами, з тим, щоб ті не боялися змінювати постачальника. Зазначається, що зміна постачальника газу жодним чином не впливає на соціальні виплати, які нараховувалися клієнту до цього.

«Усе, що ми просимо від клієнта, – під час подачі заявки вказати наявність пільг або субсидій. Надалі наша компанія та органи соцзахисту зроблять все самостійно», ― розповів директор дивізіону «Роздрібний бізнес» ГК «Нафтогаз України» Максим Рабінович.

У лютому компанія здійснила електронний обмін даними з управліннями соціального захисту населення (УСЗН) щодо клієнтів – отримувачів соцдопомоги. Понад 600 органів соцзахисту отримали від Нафтогазу електронні звіти з узгодженою інформацією. Ці дані на щомісячній основі надаються УСЗН.

Читайте також: Нафтогаз знизив на 7% ціну на газ для виробників тепла за лютий

Як повідомляв Укрінформ, з лютого 2021 року Міністерство соціальної політики України спростило процедуру зміни газопостачальника для отримувачів пільг і субсидій. Клієнтам не потрібно особисто відвідувати чи повідомляти УСЗН про зміну постачальника та щомісячну ціну газу, адже тепер між постачальниками та органами соцзахисту налагоджено обмін даними в електронному форматі. В умовах протиепідемічних заходів та з метою запобігання поширенню COVID-19 місцеві управління соціального захисту населення не повинні вимагати від отримувачів пільг та субсидій додаткового підтвердження чи довідок щодо зміни постачальника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-