Уруський хоче пожвавлення співробітництва з Узбекистаном

Уруський хоче пожвавлення співробітництва з Узбекистаном

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський вважає необхідним пожвавлення співробітництва з Узбекистаном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості за результатами зустрічі Уруського з послом Республіки Узбекистан в Україні Алішером Курмановим.

"Наголосили на необхідності пожвавлення роботи Спільної українсько-узбецької комісії зі всебічного співробітництва. Останній раз її засідання відбулося у 2007 році, а зараз уже 2021-й. Така ситуація є неприйнятною і потребує належних заходів для відновлення ефективної роботи комісії", – цитує пресслужба Уруського.

Читайте також: Уруський провів зустріч із військовими аташе іноземних держав

Також віцепрем'єр-міністр підтримав пропозицію посла Узбекистану в Україні щодо необхідності організації та проведення дзеркальних виставок – узбецької продукції в Україні та української – в Узбекистані.

Уруський зазначив, що обсяг торгівлі товарами та послугами між країнами у 2020 році зріс до 449,6 млн доларів, що на 130% більше у порівнянні з 2019 роком (345 млн доларів). Експорт українських товарів до Узбекистану торік зріс на 137% і становив 295,6 млн доларів. Зріс також імпорт з цієї держави - до 137 млн доларів.

Читайте також: Уруський підтримує проведення в Україні виставки оборонно-промислового комплексу

Як повідомлялося, раніше Уруський провів низку важливих зустрічей в рамках Міжнародної виставки озброєнь IDEX 2021, які покликані розширити співпрацю України з ОАЕ, Йорданією та Бразилією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-