Об'єкти Євро-2012: Немчінов каже, що план розв'язання проблеми боргів уже є

Об'єкти Євро-2012: Немчінов каже, що план розв'язання проблеми боргів уже є

Укрінформ
Державне агентство інфраструктурних проектів України (Укрінфрапроект) розробило план розв'язання проблеми боргів по об'єктах інфраструктури, будівництво яких було розпочато і не завершено в рамках державної програми з проведення в Україні Євро-2012.

Як передає Укрінформ, про це Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов написав у Фейсбуці за результатами наради з вирішення проблемних питань, що виникли після проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

«Укрінфрапроектом було розроблено План заходів відносно можливого шляху завершення реалізації проектів з розвитку об’єктів інфраструктури Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького... При цьому, План заходів також передбачає механізм часткового врегулювання заборгованостей суб’єктів господарювання державного та комунального сектору економіки»,- написав Немчінов.

Він додав, що, зокрема, йдеться про Державне підприємство «Західінфрапроект», на балансі якого обліковуються незавершені капітальні інвестиції по об’єктах аеропорту «Львів», заборгованість перед ДП «ФІНІНПРО», що виникла внаслідок залучення кредитів (позик) у рамках реалізації завдань та заходів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Читайте також: Уряд найближчим часом оголосить 115 конкурсів на держслужбу

«Реалізація Плану заходів дозволить розпочати вирішення проблемних питань, пов’язаних з проектами, які реалізовувалися в рамках підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, насамперед відносно об’єктів, що стосуються Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького», - написав Немчінов.

При цьому він додав, що шлях, передбачений у Плані заходів, можливо застосувати і до інших об’єктів, які потребують завершення реалізації, у тому числі стадіону комплексно-спортивної бази Львівського державного університету фізичної культури «Скіф», стадіону державного підприємства «Арена Львів» та ін.

Крім того, Немчінов зауважив, що Державне агентство інфраструктурних проектів України запропонувало в Бюджетній декларації на 2022-2024 роки створення нової бюджетної програми «Технічний (будівельний) аудит деяких інфраструктурних проектів, підготовка яких здійснювалася в рамках проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу». Це необхідно для визначення обсягу фінансування інфраструктурних об’єктів, підготовка яких здійснювалася в рамках проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу для введення даних об’єктів в експлуатацію, уточнив він.

Під час наради також було доручено Міністерству інфраструктури України разом з Державним агентством інфраструктурних проектів запропонувати Кабінету Міністрів України механізм допрацювання Порядку фінансування та винести на засідання Уряду проєкт постанови «Про затвердження Порядку фінансування деяких інфраструктурних об’єктів».

Читайте також: Кабмін за рік провів чи не найбільше засідань за історію українських урядів - Немчінов

Як повідомлялося, у травні 2020 року міністр КМУ Олег Немчінов заявляв про наміри уряду визначити потребу в коштах і розробити дорожню карту стосовно аеропортів та об'єктів спортивної інфраструктури, будівництво яких було розпочато і не завершено в рамках Державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Так, за його даними, борги держави по зведених для чемпіоната з футболу об’єктах склали 972,51 млн грн, з них 253,1 млн – це борги по стадіонах «Арена-Львів» та НСК «Олімпійський».

У серпні Немчінов повідомив, що в уряді напрацювали комплексне рішення для розв'язання проблеми боргів та добудови об'єктів інфраструктури, будівництво яких було розпочато і не завершено в рамках державної програми з проведення в Україні Євро-2012.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-