Справа Суркісів: ПриватБанк хоче бути присутнім на засіданні Верховного суду

Справа Суркісів: ПриватБанк хоче бути присутнім на засіданні Верховного суду

Укрінформ
ПриватБанк звернувся до Верховного Суду надати можливість представникам банку взяти участь у судовому засіданні з розгляду справи компаній Суркісів. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні агентства.

ПриватБанк звернувся до Верховного Суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти участь у судовому засіданні з розгляду справи про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов’язаних із братами Суркісами.

Як повідомила пресслужба банку, розгляд касаційних скарг ПриватБанку та Кабінету Міністрів України на ухвалу Печерського районного суду м. Києва, на підставі якої іноземні компанії, пов'язані з родиною Суркісів, намагаються стягнути з банку майже 350 млн доларів США, призначений Верховним Судом на 24 березня 2021 року.

У зв'язку зі складністю справи Верховний Суд вирішив розглядати справу у складі колегії з п'яти суддів, проте без участі представників учасників справи. Втім, ПриватБанк звертається до суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти участь у такому судовому засіданні.

Читайте також: Справа компаній Суркісів: ПриватБанк наполягає на відводі двох експертів

Клопотання обґрунтовано необхідністю встановлення касаційним судом під час розгляду справи обставин, покладених в обґрунтування клопотань та заяв банку, великою кількістю процесуальних питань, заявлених учасниками справи, складністю справи (що самостійно підтверджено Верховним Судом), її резонансом та наслідками для економіки та суспільства.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2016 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про входження держави в капітал ПриватБанку. У межах націоналізації банку його зобов'язання перед пов'язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку. 17 травня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними з ПриватБанком особами сім'ю Суркісів, а також скасував накази тимчасового адміністратора ПриватБанку, які стосувалися рахунків фізосіб.

Родина Суркісів, а також пов'язані з ними особи подали 42 позови проти Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-