Доступне житло: під 5% на рік квартири отримають 20 тисяч сімей - депутатка

Доступне житло: під 5% на рік квартири отримають 20 тисяч сімей - депутатка

Укрінформ
З 1 березня в Україні почала працювати програма "Доступне житло під 7%". Розробляється й інша програма — фінансового лізингу під 5%.

Як передає Укрінформ, про це повідомила народний депутат Олена Шуляк в програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом".

"Доступна іпотека під 7%" — це урядова програма, а фінансовий лізинг під 5% надає державна "Українська фінансова житлова компанія", яка створена при Міністерстві фінансів.

За словами Шуляк, за програмою фінансового лізингу 20 тис. сімей отримають житло під 5% на рік на термін до 20 років.

"У нас дуже високі ставки (в банках, — ред.) — 20% річних. Так це минулого року було 20%. А до цього ставки були набагато вищі. А в Європі це — 0,6%, є 1%, є 2%, є 3-5%. Тому можливість в Україні фінансового лізингу під 5%, іпотеки під 7% — це величезний крок до європейських правил ринку. І головне — всі розрахунки в гривні, ніяких валютних операцій", — зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що для участі в програмі "Доступна іпотека під 7%" існує низка обмежень. Зокрема, враховується вік людини, яка бере кредит, і дохід сім'ї.

Читайте також: Шмигаль доручив розробити детальний план запуску іпотеки за мінімальними ставками

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня Кабінет Міністрів підтримав ініціативу глави держави про доступну іпотеку в межах 7% річних та затвердив Порядок здешевлення для громадян вартості іпотечних кредитів, розроблений Мінфіном.

До державної програми «Доступна іпотека 7%» приєдналися сім банків: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Глобус банк, ОТП банк, Мегабанк, Кредобанк.

В Україні перші родини вже отримали кредити за програмою «Доступна іпотека 7%».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-