Нацбанк виключив чотири компанії з реєстрів фінустанов та лізингодавців

Нацбанк виключив чотири компанії з реєстрів фінустанов та лізингодавців

Укрінформ
Національний банк України виключив три компанії з Державного реєстру фінансових установ та одну компанію – з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Йдеться про такі компанії: ПТ "ПП "Імекс Групп" і Компанія "Ломбард Траст", ПТ "Ломбард "Дорадо" Сілін А.С. І К", ТОВ "Солтекс Капітал", а також ТОВ "Оксі Лізинг". Такі рішення комітет НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 5 березня 2021 року.

ПТ "Ломбард "Дорадо" Сілін А.С. І К" мало одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту. Ліцензія була анульована на цьому ж засіданні комітету. Ломбард не подавав свою звітність до Національного банку.

ТОВ "Солтекс Капітал" мало одну ліцензію на надання послуг з факторингу. Ліцензія була анульована на цьому ж засіданні комітету 5 березня. Активи компанії становили 827 млн грн або 0,4% від загального обсягу ринку фінкомпаній станом на 1 жовтня 2020 року.

ПТ "ПП "Імекс Групп" і Компанія "Ломбард Траст" мало одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту. Ліцензія була анульована 5 лютого 2021 року. Активи ломбарду становили 1,34 млн грн або 0,03% від загального обсягу ринку ломбардів станом на 1 жовтня 2020 року. ТОВ "Оксі Лізинг" не мало ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу.

Крім того, Національний банк вніс до Державного реєстру фінансових установ ТОВ "ФК "Крам’є". Установа отримала три ліцензії: на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту.

Читайте також: Шість компаній поповнили небанківський ринок – НБУ

Також, на засіданні 5 березня 2021 року Національний банк ухвалив рішення видати ТОВ "Сандора" ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу. Компанія була внесена до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, 2 жовтня 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-