Близько 10% доходів: Мінсоцполітики порахувало витрати субсидіантів на оплату компослуг

Близько 10% доходів: Мінсоцполітики порахувало витрати субсидіантів на оплату компослуг

Укрінформ
На оплату житлово-комунальних послуг домогосподарства, котрі отримують субсидії, витрачають близько 10% своїх доходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час наради щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги, ідеться на сторінці Мінсоцполітики у Фейсбуці.

«Серед усіх отримувачів житлової субсидії близько 40% становлять домогосподарства з середньомісячним доходом на одну особу, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму, ще майже 40% - домогосподарства з доходом на одну особу від одного до півтора прожиткових мінімумів на одну особу в розрахунку на місяць, 17 % - з доходом від півтора до двох прожиткових мінімумів. При цьому, середній відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги по Україні становить трохи менше 10% сукупного доходу сім’ї, яка отримує субсидію. При зростанні цін і тарифів на послуги розмір обов’язкового платежу не змінюється, оскільки залежить від доходу, а розмір субсидії - збільшується», - заявила Лазебна, коментуючи результати аналізу домогосподарств, які отримують субсидії.

У відомстві зазначають, що в Україні субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримують близько 3 мільйонів домогосподарств.

Також повідомляється, що середній розмір субсидії у лютому 2021 року склав 1 483 гривні.

Читайте також: Гроші на субсидії: Рада зобов’язала уряд підготувати зміни до бюджету-2021

Як повідомлялося, під час наради щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам опрацювати можливість розширення кола отримувачів субсидій в Україні.

Наприкінці січня Верховна Рада зобов’язала уряд в місячний термін внести до парламенту зміни до державного бюджету на 2021 рік щодо збільшення видатків на субсидії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-