Зростання цін є природнім, але фіксують спроби монопольних змов та маніпуляцій - Шмигаль

Зростання цін є природнім, але фіксують спроби монопольних змов та маніпуляцій - Шмигаль

Укрінформ
В уряді вважають, що зростання цін на низку продуктів є природнім, але трапляються спроби монопольних змов та маніпуляцій.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо певне прискорення інфляційних процесів. Я ж наголошував, що уряд у щоденному режимі оцінює дані про ціни на соціальні товари, ціни на продукти зростають найбільше. Вже зараз можна сказати - зростання відбувається через об'єктивні фактори, а також фіксуємо спроби монопольних змов та маніпуляцій», - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що влада веде постійний діалог щодо цього з виробниками та торговельними мережами. «Говоримо про збільшення пропозицій, що має збалансувати ціни», - сказав прем'єр.

Читайте також: Отримувачів субсидій може стати більше: Шмигаль дав доручення

Він також зазначив, що у середу провів нараду за участю представників Мінекономіки, Мінрегіону, Офісу президента, Антимонопольного комітету, Нацполіції, ДСНС та інших уповноважених органів щодо необхідності тримати під контролем ціни на пальне.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив активізувати діяльність міжвідомчих робочих груп в областях для проведення заходів із метою боротьби з нелегальним обігом пального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-