Кабмін змінив голову ліквідаційної комісії ДАБІ

Кабмін змінив голову ліквідаційної комісії ДАБІ

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив тимчасово виконуючого обов'язки голови Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Сергія Галіцина на посаду голови ліквідаційної комісії відомства, звільнивши від цих обов'язків попередню голову.

Як передає Укрінформ, відповідну постанову №183 від 3 березня опублікували на Урядовому порталі.

"Кабінет Міністрів України постановляє...затвердити головою комісії з ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції директора департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області Державної архітектурно-будівельної інспекції Галіцина Сергія Володимировича, увільнивши від цих обов’язків Король Ірину Миколаївну", - йдеться у постанові.

Як повідомлялося 24 лютого, Кабінет Міністрів призначив тимчасовим виконувачем обов'язків глави Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) Сергія Галіцина. Кабмін також визнав таким, що втратило дію, розпорядження від 26 жовтня 2020 року про призначення Ірини Король т.в.о. глави ДАБІ.

Кабінет Міністрів 13 березня 2020 року ухвалив постанови про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції України та створення замість неї окремих органів, між якими будуть розподілені функції ДАБІ. Відповідні постанови Кабміну набули чинності 15 березня.

Читайте також: Мінрегіон планує ввести персональну відповідальність у будівельній діяльності

Зокрема, уряд утворив Державну сервісну службу містобудування (Держсервісбуд), основними завданнями якої є надання (отримання, реєстрація), відмова у видачі чи анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів. Також було утворено Державну інспекцію містобудування та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні.

У грудні 2020 року набули чинності дві постанови, необхідні для завершення реформи містобудування, які були ініційовані Мінрегіоном. Постанова №1339 від 16 грудня 2020 року відновила дію постанови, що надає органам місцевого самоврядування повноваження здійснювати архітектурно-будівельний контроль. Постановою №1340 від 23 грудня 2020 року уряд ліквідував Державну інспекцію містобудування і Державну сервісну службу містобудування. Замість цих органів мала бути створена Державна інспекція архітектури та містобудування України, яка здійснюватиме архітектурно-будівельний контроль і нагляд у сфері містобудування без дозвільно-реєстраційних функцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-