Укрпошта почала приймати електронні документи у додатку Дія

Укрпошта почала приймати електронні документи у додатку Дія

Укрінформ
АТ "Укрпошта" почала приймати електронні документи у додатку Дія і зберігати їх цифрові копії для здійснення чи отримання грошового переказу або посилки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це 9 березня сказав під час презентації послуги віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Від сьогодні це можна використовувати в Укрпошті - це можливість зробити цифрову копію документів і передати установі цифрову копію документів через QR-код", - зазначив Федоров.

Він пояснив, що відтепер клієнти Укрпошти які хочуть отримати або надіслати посилку чи грошовий переказ можуть не носити з собою паспорт, а користуватися цими послугами використовуючи е-паспорт в Дії. Укрпошта також отримає е-копію необхідних для надання послуги документів і не буде вимагати їх фізичну копію. Для того, щоб скористатися е-документами необхідно надати працівникові пошти QR-код, який генерується додатком Дія, після чого підтвердити через додаток згоду на передачу копії документу.

Генеральний директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський зауважив, що користуватися електронними документами можна буде в усіх комп'ютеризованих відділеннях поштового оператора.

Читайте також: Укрпошта цьогоріч планує оцифрувати 100% послуг

Як повідомляв Укрінформ, національний поштовий оператор АТ «Укрпошта», Міністерство цифрової трансформації та Міністерство інфраструктури у жовтні 2020 року уклали тристоронній меморандум про взаємодію та співпрацю.

Серед напрямків співпраці у межах меморандуму — запровадження інструментів надійної та зручної ідентифікації клієнтів АТ «Укрпошта» через інтегровану систему електронної ідентифікації, підвищення якості та доступності адміністративних послуг та послуг поштового зв’язку, покращення позицій України в рейтингу електронної участі ООН, а також розвиток інноваційних технологій у сфері поштового зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-