У березні вже приватизували два заводи Укрспирту — Мінекономіки

У березні вже приватизували два заводи Укрспирту — Мінекономіки

Укрінформ
З 1 по 5 березня 2021 року було приватизовано 2 об’єкти спиртової галузі — Вишняківське та Тхорівське місця провадження діяльності та зберігання спирту (МПД).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

“4 березня відбувся аукціон з продажу окремого майна Вишняківського місця провадження діяльності та зберігання спирту... Також 5 березня… було приватизовано окреме майно Тхорівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за Вишняківське МПД на торгах змагалися 6 компаній, а стартова ціна зросла у 4,8 раза, до 101,2 млн грн. Підприємство розташоване в селі Вишняки Хорольського району Полтавської області.

За Тхорівське місце провадження діяльності та зберігання спирту на відкритих торгах змагалися 4 учасника, які збільшили стартову ціну підприємства у 3,5 раза, до 75 млн грн. Активи МДП знаходяться у селі Тхорівка та місті Сквира на Київщині. Підприємство володіє будівлями та спорудами, а також технологічним обладнанням, необхідним для виробництва спирту.

Читайте також: В Україні приватизували ще один спиртзавод

Онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Луцького місця провадження діяльності (МПД) та зберігання спирту ДП «Укрспирт» відбудеться 30 березня 2021 року. Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Фонду державного майна України (ФДМУ).

“30 березня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Луцького місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт». Стартова ціна активу становить 20 693 327 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 29 березня 2021 року”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що активи підприємства знаходяться у двох локаціях Луцька: на вул. Ковельській, 67 та вул. Залізничній, 11. Загальна площа земельних ділянок, на яких розміщено завод, становить 2,3824 га.

Загальна площа будівель та споруд Луцького МПД становить 11,3 тис. кв. м. Серед споруд, зокрема: адміністративний корпус, бардогосподарство, виробничі корпуси, спиртосховище, горілчаний та інші цехи, котельня, склади, гаражі тощо. Загалом перелік окремого майна, що буде виставлено на онлайн-аукціон, складається з 1 024 найменувань будівель, обладнання, рухомого та іншого майна.

Як повідомляв Укріфнорм, із 15 жовтня 2020 року в Україні почалася приватизація підприємств ДП “Укспирт”. Загалом на приватизацію держава має виставити 41 місце провадження діяльності та виробництва спирту, що входять до держпідприємства «Укрспирт», та ще 37 об’єктів концерну «Укрспирт». Лише від приватизації 41 спиртзавода Фонд держмайна України очікує отримати близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-