Укренерго уклало договір про аварійну взаємодопомогу зі словацьким оператором

Укренерго уклало договір про аварійну взаємодопомогу зі словацьким оператором

Укрінформ
НЕК «Укренерго» та словацький оператор системи передачі (ОСП) Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s. (SEPS) уклали договір про постачання електроенергії в рамках аварійної взаємодопомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної енергокомпанії.

Договір надає можливість обом ОСП взаємно постачати електроенергію аварійної допомоги у разі виникнення аварійних ситуацій та інших випадків, коли робота енергосистеми сторони, яка запитує аварійну допомогу, знаходиться під загрозою.

Зокрема, потужність аварійної допомоги складає 100 МВт. Величина аварійної допомоги може бути збільшена до 150 МВт за взаємною згодою сторін. Пропускна спроможність для цілей аварійної допомоги заздалегідь не резервується.

Даний договір є другим за рахунком, який НЕК «Укренерго» уклала із ОСП енергосистем країн, з якими «острів Бурштинської електростанції» працює паралельно в межах енергооб’єднання ENTSO-E. Раніше українська енергокомпанія уклала такий договір з угорським оператором системи передачі (ОСП) MAVIR ZRt.

Читайте також: Мінфін затвердив фінплан Укренерго на цей рік

Укладання договорів про аварійну взаємодопомогу між суміжними ОСП передбачено загальними правилами ENTSO-E для створення додаткових резервних механізмів. Ці заходи сприятимуть забезпеченню надійності функціонування енергосистем в умовах паралельної роботи «острова Бурштинської ТЕС» з енергооб’єднанням ENTSO-E. Аварійна допомога від суміжних країн надається у випадках, коли вжитих заходів та резервів недостатньо для того, щоб уникнути загрози або необхідності обмежувати енергопостачання споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-