Жмак прокоментував ініційований ТСК розгляд компетенції правління Укрзалізниці

Жмак прокоментував ініційований ТСК розгляд компетенції правління Укрзалізниці

Укрінформ
Голова правління "Укрзалізниці" Володимир Жмак сподівається, що ініційоване Тимчасовою слідчою комісією з питань перевірки та оцінки стану "УЗ" питання розгляду компетенції правління компанії є непорозумінням.

Про це він написав у Телеграмі.

"Сподіваюся, що поширена головою ТСК у Фейсбуці інформація (про ініціативу комісії щодо розгляду компетенції правління УЗ - ред.) - просте непорозуміння. Разом із членами ТСК ми співпрацюватимемо над тим, щоб зрозуміти першопричини «крутого піке» УЗ с 2017 по 2020 роки.

А я, як і раніше, абсолютно відкритий до співпраці з ТСК", - зазначив Жмак.

Він додав, що на засідання ТСК минулого тижня були запрошені тільки міністр інфраструктури Владислав Криклій та члени Наглядової ради УЗ, членів правління на засідання не запрошували.

"Результати діяльності діючого правління не досліджувалися, а нам є що сказати: і про ліквідацію дефіциту тяги, і про збільшення обороту вагонів, і про стосунки з ринком, який, нарешті, задоволений співпрацею з УЗ, і про багато іншого", - додав Жмак.

Як повідомила 5 березня у Фейсбуці депутат Юлія Гришина, ТСК ухвалила рішення "звернутися до Прем’єр-міністра, міністра інфраструктури, Наглядової ради «УЗ» щодо питання їхньої оцінки компетентності нинішнього правління компанії". Вона додала, що наступного засідання ТСК заслухає правління «УЗ» щодо ситуації, яка склалася. За її словами, торік у травні ревізія «Укрзалізниці» виявила порушень майже на 12 млрд гривень. Також Гришина зауважила, що до неї надійшло понад 20 звернень від окремих працівників та цілих колективів «УЗ», які скаржаться на грубі порушення трудового законодавства, розтрати, привласнення та нецільове використання ресурсів підприємства.

Читайте також: Укрзалізниця скоротить майже третину штату центрального офісу

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді 27 січня утворили ТСК з питань перевірки та оцінки стану АТ "Українська залізниця". Планується забезпечення неупередженої і прозорої перевірки та оцінки стану АТ «Українська залізниця», розслідування бездіяльності та порушень законодавства України органами управління цього підприємства, яка призвела до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників. Також буде перевірено фахову відповідність членів правління та наглядової ради Укрзалізниці, долучених до процесів управління АТ, на підставі вимог законодавства.

Головою ТСК обрано народного депутата Юлію Гришину (фракція партії "Слуга народу"), її заступником - члена фракції "Опозиційна платформа - За життя" Федора Христенка. До складу комісії також увійшли народні депутати з фракцій "Слуги народу", "Батьківщини" та груп "Партія "За майбутнє" і "Довіра".

Передбачено, що Верховна Рада заслухає звіт ТСК про виконану роботу не пізніше шестимісячного строку з дня утворення комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-