Нафта дорожчає завдяки надіям на відновлення економіки

Нафта дорожчає завдяки надіям на відновлення економіки

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у вівторок, 9 березня, на тлі очікувань щодо відновлення світової економіки після схвалення сенатом програми стимулів на $1,9 трильйона, а також можливого скорочення запасів у США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $68,62 за барель, що на $0,38 (0,56%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,29 (0,45%) - до $65,44 за барель. Попередні торги поеталонах завершилися на рівні $68,24 і $65,05 відповідно.

Міністр фінансів США Джанет Єллен повідомила в понеділок, що запропонований президентом Джо Байденом план допомоги економіці на $1,9 трильйона надасть достатньо ресурсів для "дуже сильного" відновлення економіки США. Палата представників ще має схвалити запропоновану сенатом версію законопроєкту.

Запаси нафти і нафтопродуктів в США, швидше за все, знизилися минулого тижня, при цьому запаси дистилятів, як очікується, скоротилися п'ятий тиждень поспіль, показав попередній прогноз Рейтер у понеділок.

Ціна на Brent в понеділок піднялася вище позначки в $70 за барель після того, як єменські хусити завдали удару балістичними ракетами і безпілотниками по саудівських нафтових об'єктах, включаючи сховища Saudi Aramco в порту Рас-Танура.

Атаки сталися після того, як країни-учасниці групи ОПЕК+ домовилися минулого тижня про те, що будуть дотримуватися скорочення нафтовидобутку, незважаючи на зростання цін на сировину.

Читайте також: Країни ОПЕК+ домовилися не збільшувати видобуток нафти

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 68,08 долара за барель. На час відкриття Brent торгувалася по 68,01 долара за барель, що на 23 цента нижче за рівень закриття торгів ($68,24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-