Штати і ЄС призупинили тарифні обмеження у справі Airbus/Boeing

Штати і ЄС призупинили тарифні обмеження у справі Airbus/Boeing

Укрінформ
Євросоюз і США погодилися призупинити на 4 місяці застосування взаємних тарифних обмежень, запроваджених через спір навколо субсидій у виробництві літаків Airbus та Boeing.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії, передає Укрінформ.

«ЄС і США погодилися зупинити всі регуляторні тарифи на експорт, що застосовувалися під час суперечки щодо Airbus та Boeing, на чотири місяці. Це дасть змогу обом сторонам зосередитися на шляхах урегулювання цього тривалого спору», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, США скасували тарифи на продукцію ЄС на суму $7,5 млрд. Водночас зупинено чинність європейських тарифів на американський експорт у розмірі понад $4 млрд.

За словами виконавчого віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, це важливий крок не лише для розвитку торгівлі між ЄС і США, а й для стабільності глобального ринку.

Читайте також: Штати ввели мита на вина та запчастини до літаків з ЄС

«Це означає відновлення відносин з найбільшим та економічно найважливішим партнером. Усунення цих тарифів є виграшним для обох сторін, особливо в той час, коли пандемія впливає на наших працівників та наші економіки», - наголосив Домбровскіс.

Як повідомлялося, у 2018 році апеляційний орган Світової організації торгівлі дійшов висновку про невідповідність дій ЄС і його членів торговельним правилам СОТ стосовно бюджетних субсидій на користь компанії Airbus. У березні 2019 року було прийнято аналогічне рішення щодо американських субсидій виробникам літаків Boeing.

Читайте також: США пропонують Європі варіант виходу з торговельної суперечки щодо Airbus

США у жовтні 2019 року застосували тарифні обмеження на експорт з Євросоюзу на суму $7,5 млрд, а у жовтні наступного року ЄС запровадив тарифні контрзаходи на $4 млрд.

6 березня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент США Джо Байден у телефонній розмові домовилися взаємно призупинити дію цих тарифів та поновити пошук конструктивного рішення у цьому спорі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-