Рябікін сказав, скільки грошей потрібно на оновлення інфраструктури Держмитниці

Рябікін сказав, скільки грошей потрібно на оновлення інфраструктури Держмитниці

Укрінформ
Для того, щоб Державна митна служба могла забезпечити більш ефективний контроль в тіньовому секторі економіки, необхідно оновити її інфраструктуру, що коштуватиме бюджету від 5 до 10 млрд грн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в програмі "Свободи слова" Савіка Шустера сказав глава Державної митної служби Павло Рябікін.

"За 2020 рік ми провели 72 тисячі митних оглядів і це покрило всього лише 4,6% всіх імпортних операцій. На цьому фізичні можливості митної служби закінчуються. Як тільки збільшується кількість фізичних оглядів, створюються черги на кордонах, сповільнюються оформлення товарів і таким чином виникають проблеми, які викликають соціальний резонанс. Для того, щоб забезпечити більш ефективний контроль в тіньовому секторі, ми повинні проводити приблизно 650 тис. оглядів. Це неможливо робити нинішніми засобами. Це можливо тільки шляхом інтенсифікації нашої роботи з переходом на ІТ-продукти, системи сканування і зважування, ІТ-забезпечення. Це потребує державні інвестиції, сума цих інвестицій становить від 5 до 10 млрд, які треба витратити на інфраструктуру", - сказав Рябікін.

Читайте також: Еміратська компанія пропонує Україні співпрацю у реформуванні митниці

За його словами, це дозволить залучити в бюджет близько 100 млрд грн упродовж трьох років.

Рябікін також зазначив, що бюджетний запит на потреби митниці у 2020 році був близько 4,9 млрд грн, однак законопроєкт про держбюджет на 2021 рік пропонував виділення на ці потреби 2,5 млрд грн. Фактично митниця на цей рік на вирішення всіх проблем отримала 465 млн.

Читайте також: Українських дипломатів затримали з контрабандою сигарет й 16 кілограмами золота - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, 28 жовтня 2020 року Кабінет Міністрів України призначив головою Державної митної служби Павла Рябікіна, який до того був генеральним директором аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: Уряд призначив голову Держмитслужби

Після призначення міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що очікує від нового керівника митниці швидких результатів у двох напрямках: виконання доходів бюджету, що дозволить забезпечити фінансову стабільність та підтримати економіку країни, і продовження трансформації митниці в сучасну, прозору, ефективну сервісну службу європейського зразка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-