Українська земельна реформа матиме глобальний результат - міністр агрополітики

Українська земельна реформа матиме глобальний результат - міністр агрополітики

Укрінформ
Скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні, а також ряд інших кроків земельної реформи матимуть позитивні наслідки для усього світу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у статті для Atlantic Council зазначив міністр аграрної політики України Роман Лещенко.  

“Україна нині проходить через історичну трансформацію, яка відчуватиметься по всьому світу. Процес світового значення, про який я веду мову, - це реформа сільськогосподарських земель”, - підкреслив Лещенко.

Він наголосив, що українська влада уважно стежитиме за тим, аби земельна реформа пішла на користь громадянам України.

Читайте також: Земельна реформа і не тільки: Шмигаль назвав першочергові завдання уряду

“На кожному етапі цього процесу ми працюватимемо над тим, аби українці були захищеними від жадібності магнатів та корумпованих посадовців. Уряд завжди пам’ятатиме про головну ідею: що українські аграрні землі є найбільшим народним багатством”, - запевнив міністр.

На його переконання, “протягом наступних років це дасть Україні високі шанси відігравати ще більшу роль у глобальній продовольчій безпеці". “Українці нарешті отримають вигоду від славетної родючості країни, а весь світ дізнається про Україну як про територію неймовірних аграрних багатств”, - зауважив Лещенко.

Читайте також: В Україні мільйони гектарів землі перебувають у «тіні» - Лещенко

Він додав, що українців запросять взяти участь у національному референдумі стосовно надання дозволу іноземцям на купівлю сільськогосподарських угідь.

“Продовжать діяти запобіжники, які дозволять упевнитися, що реформи приносять вигоду пересічним українцям, а не мільярдерам. Серед таких заходів - обмеження на кількість земель, які може придбати одна особа”, - підсумував урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-