Співпраця з МВФ утримає міжнародні резерви на рівні $30 мільярдів - Нацбанк

Співпраця з МВФ утримає міжнародні резерви на рівні $30 мільярдів - Нацбанк

Укрінформ
Співпраця України з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими інститутами дозволить підтримувати міжнародні резерви на рівні близько 30 млрд дол.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив заступник голови Національного банку Юрій Гелетій.

"Національний банк очікує подальшого прогресу в перемовинах з МВФ. Співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами є важливою для фінансування бюджетних потреб та надання економіці додаткових стимулів для зростання. Завдяки цьому Україна також зможе підтримувати міжнародні резерви на рівні близько 30 млрд дол.", - сказав Гелетій.

Читайте також: Міжнародні резерви на початок березня становлять $28,6 мільярда - Данилишин

Як повідомляв Укрінформ, обсяг міжнародних резервів Національного банку України на 1 березня 2021 року становив 28,6 млрд дол. США.

МВФ та український уряд 21 травня 2020 року досягли попередньої домовленості щодо запуску нової програми кредитування для України в режимі stand-by. Програма розрахована на 18 місяців і передбачає виділення 5 млрд дол. У МВФ підкреслили, що програма допоможе Україні ефективно подолати наслідки коронавірусної кризи в економіці та у сфері охорони здоров'я.

У період з грудня минулого року по 13 лютого 2021 року МВФ проводив перегляд програми stand-by, однак угоди досягнуто не було. Україна, зі свого боку, пообіцяла вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.

За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, в уряді поки не мають наміру ініціювати нову програму співпраці з МВФ, це питання може бути розглянуте лише після отримання траншу в межах чинної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-