Фонд гарантування виставив на продаж земельні ділянки «Аркади» під Києвом

Фонд гарантування виставив на продаж земельні ділянки «Аркади» під Києвом

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж 16 березня земельні ділянки банку «Аркада», розташовані в селищі Михайлівка-Рубежівка Києво-Святошинського району Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

Відкриті електронні аукціони пройдуть у системі Prozorro.Продажі 16 березня 2021 року. З детальним описом лотів та умовами участі в аукціоні можна ознайомитися за посиланням.

Загалом на торги окремими лотами виставлено 11 земельних ділянок загальною площею 78,5 га. Їхнє цільове призначення – ведення особистого селянського господарства. Площа земельних ділянок – від 5,52 до 8,89 га.

Ділянки мають вдале розташування – за 16 км на захід від Києва. Селище Михайлівка-Рубежівка межує з містами Буча та Ірпінь, тут активно будують приватні будинки та сучасні котеджні містечка. Неподалік – сосновий ліс, Генеральські озера і Бучанське водосховище.

У Фонді вважають, що наявність поблизу ліній комунікацій, розвинута транспортна інфраструктура, а також можливість зміни цільового призначення роблять ділянки привабливим об’єктом інвестування коштів з метою будівництва житла.

Виставлені на продаж лоти мають різну початкову вартість – від 5,02 млн грн до 9,04 млн грн. Торги пройдуть за англійською моделлю аукціону.

Як повідомляв Укрінформ, АКБ "Аркада" було віднесено до категорії неплатоспроможних на підставі рішення Національного банку України від 25 серпня 2020 року. Із вересня 2020 року Фонд гарантування розпочав виплати коштів вкладникам банку «Аркада» за договорами банківського рахунку та договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до введення в установу тимчасової адміністрації. А з 29 вересня 2020 року Фонд перейшов до виплат за договорами банківського вкладу незалежно від закінчення їх строку дії. Майже 90% вкладників банку «Аркада» отримають вклади в повному обсязі, бо їх розмір не перевищує суму в 200 тис. грн.

Читайте також: Ексголові правління банку «Аркада» висунули підозру в розтраті 22,7 мільйона

Фонд гарантування продовжує процедуру ліквідації банку «Аркада», яка була розпочата 25 вересня 2020 року і триватиме до 24 вересня 2023 року включно. Задоволення вимог кредиторів відбуватиметься за рахунок коштів, отриманих від управління та продажу активів банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-