Нафта дорожчає через скорочення видобутку ОПЕК+

Нафта дорожчає через скорочення видобутку ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються у четвер, 4 березня, другу сесію поспіль завдяки надії, що на засіданні ОПЕК+ виробники можуть ухвалити рішення не збільшувати видобуток, а також на тлі падіння запасів палива у США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $64,55 за барель, що на $0,48 (0,75%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила $61,68 за барель, що на $0,4 (0,65%) вище рівня на закриття ринку в середу. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $64,07 і $61,28 відповідно.

ОПЕК+ розглядає можливість продовження скорочення видобутку в квітні замість підвищення, оскільки відновлення попиту на нафту залишається слабким через пандемію, повідомили Рейтер три джерела в ОПЕК+.

Раніше ринок очікував, що ОПЕК+ послабить скорочення видобутку приблизно на 500.000 барелів за добу з квітня.

"ОПЕК+ нині проводить зустріч, щоб обговорити свою нинішню угоду про поставки. Це підвищило ймовірність продовження скорочення поставок, що також підтримало ринок", - йдеться в звіті ANZ.

Дані Міненерго США, опубліковані в середу, показали рекордне зростання запасів нафти в країні минулого тижня - на 21,56 млн барелів. Експерти, опитані S&P Global Platts, в середньому прогнозували збільшення запасів на 1,3 млн барелів.

Запаси нафти на терміналі в Кушинзі, де зберігається нафта, що торгуються на NYMEX, зросли за тиждень на 500 тис. барелів.

Товарні запаси бензину в США знизилися на 13,62 млн барелів, дистилятів - зменшилися на 9,72 млн барелів. Запаси бензину показали максимальне падіння за 30 років, оскільки переробка сировини впала до рекордно низького рівня через аномальні холоди у Техасі.

Читайте також: Нафта дорожчає напередодні зустрічі ОПЕК+

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 64,39 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,94 долара за барель, що на 13 центів нижче за рівень закриття торгів ($64,07).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-