Укргазвидобування з квітня має продавати весь свій газ на умовах не гірших, ніж для Нафтогазу

Укргазвидобування з квітня має продавати весь свій газ на умовах не гірших, ніж для Нафтогазу

Укрінформ
Кабмін видав протокольне доручення, згідно з яким ПАТ "Укргазвидобування" буде зобов'язано з квітня 2021 року продавати увесь обсяг природного газу всім учасникам ринку на умовах, які не гірші, ніж для НАК "Нафтогаз України".

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне протокольне доручення, яке за поданням в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка має бути підготовлене до 4 березня Міністерством економіки як акціонером "Нафтогазу", ухвалив на своєму засіданні Кабінет Міністрів 3 березня.

"Міністерству економіки у строк до 4 березня подати на розгляд Кабінету Міністрів проєкт рішення, яким визначити такі основні напрями діяльності акціонерного товариства НАК "Нафтогаз України": продаж акціонерним товариством "Укргазвидобування" (входить до Групи "Нафтогаз" - ред.) з квітня 2021 року 100% обсягів відпуску товарного газу всім учасникам ринку природного газу на умовах не гірше, ніж для Групи Нафтогаз", - зачитав Вітренко відповідне доручення.

Також, цим же дорученням Нафтогазу доручається забезпечити безпеку поставок побутовим споживачам, насамперед вразливим. Зокрема, шляхом продажу АТ "Укртрансгазвидобування" природного газу постачальникам природного газу та виробникам теплової енергії для потреб споживачів житлово-комунальних послуг, в тому числі - ОСББ і ЖБК, за фіксованою ціною, на строк з 1 квітня 2021 року до 30 квітня 2022 року, в обсязі, який необхідний для задоволення потреб цих категорій споживачів у цьому періоді.

Читайте також: Фіксована ціна на рік: Шмигаль провів «тарифну» нараду з Нафтогазом

Як наголосив Вітренко, указані заходи вживаються з метою розвитку ринку природного газу в Україні.

Цим же дорученням на ТОВ "Нафтогаз-Трейдінг" покладається виконання ролі маркетмейкера щодо торгівлі сереньостроковими, на термін до двох років, стандартизованими продуктами. Такі функції компанія має виконувати з травня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-