Відновлення роботи Мінагро є цьогоріч одним із пріоритетів уряду - Шмигаль

Відновлення роботи Мінагро є цьогоріч одним із пріоритетів уряду - Шмигаль

Укрінформ
Відновлення повноцінної роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України у 2021 році є одним із пріоритетів уряду. 

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на засіданні Кабінету Міністрів 3 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Один із пріоритетів роботи уряду на цей рік – це запуск повноцінної роботи Міністерства аграрної політики», - заявив Шмигаль.

Він зазначив, що перед міністерством стоять два важливі завдання – це запуск ринку землі з 1 липня 2021 року і реалізація масштабної програми з будівництва системи зрошення, яка може значно збільшити урожайність у південних регіонах.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2019 року уряд ухвалив рішення про реорганізацію Міністерства аграрної політики та продовольства шляхом приєднання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Прем'єр 2 грудня 2020 року заявив, що Кабмін повернеться до питання виведення Мінагрополітики з Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на початку 2021 року. Вже 17 грудня Верховна Рада 242 голосами призначила голову Держгеокадастру Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства.

У січні 2021 року Кабмін ухвалив постанову №1344, згідно з якою відновлення Міністерства аграрної політики та продовольства України мало завершитися до 1 лютого 2021 року.

Читайте також: Уряд призначив держсекретаря Мінагрополітики та заступника міністра реінтеграції

Президент України Володимир Зеленський 28 квітня 2020 року підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року.

Зокрема, законом передбачено, що з 1 липня 2021 року громадяни України можуть набувати право власності на земельні ділянки сільгосппризначення площею до 100 га. Із 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тис. гектарів землі. Заборонено продаж державних та комунальних земель. Питання, чи надавати іноземцям право купувати землю, вирішуватиметься на референдумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-