Шість компаній поповнили небанківський ринок – НБУ

Шість компаній поповнили небанківський ринок – НБУ

Укрінформ
НБУ вніс Державного реєстру фінансових установ чотири фінустанови, і дві компанії вніс до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 26 лютого 2021 року",- йдеться в повідомленні.

ТОВ “Кредитні інновації” мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, надання послуг з фінансового лізингу, надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій. Усі ліцензії були анульовані 22 січня 2021 року.

Кредитна спілка “Разом до успіху” мала дві ліцензії – на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їхнього повернення, а також на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. Ліцензії були анульовані 23 грудня 2020 року. Зобов’язання кредитної спілки становили 141,3 тис. грн (або 0,01% від загального обсягу ринку) станом на 30 червня 2020 року, а її активи – 272,7 тис. грн (або 0,01% від загального обсягу ринку).

Крім цього, Національний банк уніс до Державного реєстру фінансових установ чотири нових гравці – ТОВ “ФК “Прогресивні Фінанси”, ТОВ “ФК “Топ1”, ТОВ “Лакі Кредит” та ТОВ “ФК “Фін.Ком”. Ще дві компанії НБУ вніс до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, – ТОВ “Інвестиційно-Фінансова Компанія “Фінтеплум” та Державна Інноваційна Фінансово-Кредитна Установа.

Читайте також: НБУ залишив без змін критерії розподілу банків на групи

Також Національний банк видав ліцензії на надання фінансових послуг чотирьом з цих компаній: ТОВ “ФК “Прогресивні Фінанси”, ТОВ “ФК “Топ1”, ТОВ “Лакі Кредит”, ТОВ “ФК “Фіе.Ком”. ТОВ “Інвестиційно-Фінансова Компанія “Фінтеплум” та Державна Інноваційна Фінансово-Кредитна Установа наразі ще не мають ліцензій на надання фінансових послуг.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-