Нафта дорожчає напередодні зустрічі ОПЕК+

Нафта дорожчає напередодні зустрічі ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в середу, 3 березня, завдяки масовій вакцинації від коронавірусу і надіям на збільшення попиту, проте невизначеність результатів березневого міністерського саміту групи ОПЕК+ і різке збільшення запасів у США обмежили зростання цін.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $62,90 за барель, що на $0,20 (0,32%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,09 (0,15%) - до $59,84 за барель. Попередні торги поеталонах завершилися на рівні $62,7 і $59,75 відповідно.

До кінця травня в США буде достатньо вакцини від COVID-19 для того, щоб вакцинувати кожного дорослого американця, заявив у вівторок президент Джо Байден після схвалення однодозової вакцини Johnson & Johnson.

Тим часом, увага ринку прикута до наміченої на четвер міністерській зустрічі групи ОПЕК+. Напередодні аналітики картелю дали оптимістичний прогноз щодо перспектив нафтового ринку.

Міністерський моніторинговий комітет ОПЕК+ (JMMC) у середу обговорить варіант збільшення країнами-учасницями угоди видобутку нафти на 0,5 млн барелів на добу з квітня з урахуванням того, що з квітня також припиняється добровільне обмеження на 1 млн б/д, взяте на себе Саудівською Аравією на лютий-березень.

«Недавній розпродаж може допомогти зміцнити обережну позицію Саудівської Аравії і відстрочити будь-яке збільшення видобутку. Ймовірно, це те, що може спонукати ОПЕК+ повернутися до збільшення поставок на 500 тис. б/д замість 1,5 млн б д», - сказав Стівен Іннес, стратег Axi з питань глобальному ринку.

Посилюючи побоювання щодо потенційного надлишку пропозиції, Американський інститут нафти (API) повідомив, що за підсумками минулого тижня запаси сирої нафти в США зросли на 7,4 млн бар. при прогнозному зростанні на 928 тис. бар. Зростання запасів було зафіксоване другий тиждень поспіль. Запаси бензину впали на 9,93 млн бар., дистилятів - на 9,053 млн бар. Запаси нафти на терміналі в Кушингу зросли на 732 тис. бар.

Читайте також: Нафта дешевшає на очікуваннях збільшення поставок ОПЕК+

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 63,06 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,42 долара за барель, що на 28 центів нижче за рівень закриття торгів ($62,70).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-