Аваков - про «трубу Медведчука»: Існує кілька кримінальних справ

Аваков - про «трубу Медведчука»: Існує кілька кримінальних справ

Укрінформ
Щодо ситуації з трубопроводом, який пов'язують з народним депутатом від "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком, в Україні є кілька кримінальних справ, зокрема такі кримінальні справи розслідуються і правоохоронцями в структурі МВС.

Про це глава міністерства Арсен Аваков заявив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, передає Укрінформ. 

"По цій же трубі є кілька проваджень, які знаходяться і у нас в тому числі. Цю трубу вульгарно (вивели з власності нашої держави - ред.) ... Рівненським - увага! - судом обласним було ухвалено рішення, що ця труба не належить Україні. І її забрали...", - сказав Аваков.

За його словами, Президент Володимир Зеленський з матеріалами справи про відчуження української ділянки нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", який пов'язують з Медведчуком, абсолютно не вагався, що цей актив треба повернути під контроль держави.

Читайте також: Арешт «труби Медведчука»: СБУ розповіла про деталі справи

«Він не вагався. Він як тільки ознайомився з фактами... Він така людина, він сказав: "Так це ж жахіття!" І ось у такий момент я готовий бути міністром внутрішніх справ. Це добре. А бувають моменти, коли ні, не хочу", - зазначив Аваков.

Окремо він повідомив, що рішення про накладення санкцій на Медведчука і підконтрольні йому компанії розроблялося з осені минулого року.

Як повідомлялося, РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

Читайте також: Частину «труби Медведчука» арештували - НАБУ

За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

Серед підсанкційних юридичних осіб виявилися компанії - власники п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва. Санкції також застосовано до компаній, які обслуговують ці літаки.

19 лютого експрем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в 2016 році йому зірвали засідання Кабміну, де мала розглядатися заборона на транспортування нафтопродуктів з РФ трубопроводом, який пов'язують з Віктором Медведчуком.

Читайте також: «Трубу Медведчука» передали Нафтогазу на тимчасове зберігання без права користування

21 лютого Президент Володимир Зеленськийи повернув у державну власність нафтопровід "ПрикарпатЗахідтранс", ввівши в дію рішення РНБО від 19 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-