Проблеми харківського «Електроважмашу» має вирішити Фонд держмайна – ОДА

Проблеми харківського «Електроважмашу» має вирішити Фонд держмайна – ОДА

Укрінформ
Проблеми ДП «Електроважмаш», співробітники якого перекрили 1 березня Московський проспект через зарплатні борги, має в стислі терміни вирішити Фонд державного майна України.

Про це на брифінгу сказав начальник управління розвитку промисловості Харківської облдержадміністрації Володимир Міщенко, передає Укрінформ.

«Обласна державна адміністрація підтримує прагнення людей, які виживають без зарплати, у яких накопичуються борги за комунальні послуги, однак пропонує робити це без порушення законодавства, без перекриття центральної вулиці міста. Позиція обласної адміністрації: орган управління – Фонд державного майна України - на сьогодні має усі повноваження та повинен в найкоротший термін вирішити питання завантаження підприємства роботою, призначити новий менеджмент та остаточно погасити заборгованість із заробітної плати», - сказав Міщенко.

Він додав, що враховуючи значення підприємства для оборони та економіки ОДА залишає за собою право звернутися до Кабміну, РНБО та Президента.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 1 березня у Харкові понад 100 працівників ДП «Електроважмаш» перекрили Московський проспект поблизу станції метро «Індустріальна» - вимагали виплатити заборговану зарплатню. Через акцію виникли затори, рух в бік центра міста був паралізований повністю.

Читайте також: Працівники Електроважмашу перекривали проспект у Харкові - вимагали зарплату

Згодом у профкомі «Елетроважмашу» заявили, що в разі непогашення боргів із зарплати співробітники вийдуть на нові акції протесту. За словами голови профкому ДП Дмитра Никоненка, за підприємством є понад 40 млн грн боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-