Аваков - про електроенергію із РФ: Краще будемо годувати своїх олігархів, ніж російських

Аваков - про електроенергію із РФ: Краще будемо годувати своїх олігархів, ніж російських

Укрінформ
Глава МВС Арсен Аваков заявив, що не підтримує поставки в Україну електроенергії з РФ.

Про це Аваков заявив у інтерв’ю телеканалу "1+1", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Інколи кажуть: «Що це? Така-то група провела у Верховній Раді неправильний тариф». І інколи я консолідуюся з цими олігархами, кажу: "Боже, а як Верховна Рада могла провести дозвіл на покупку електроенергії у РФ?". І ти мене хоч заріж, - я не знаходжу на це відповідь. Та краще ми будемо годувати своїх олігархів, ніж російських", - повідомив Аваков.

Окремо міністр уточнив, що не думає, що наразі олігархи є ключовою проблемою нашої країни.

«Ключова проблема – це проблема справедливості, судів, а потім – олігархів. Бо якщо олігархи впливають на суди, на владу, на суспільну думку, - ось тоді глухий кут. Вони зараз впливають, але на мій погляд, все менше і менше», - сказав очільник МВС.

Читайте також: Аваков - про сім років у МВС: Це не солодке крісло, а смажена сковорідка

Як повідомлялося, 23 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що від’єднання української електромережі від білоруської і російської і приєднання до європейської, яке має відбутися до кінця 2023 року, сприятиме енергетичній безпеці України, Європи загалом і в тому числі Литви.

1 лютого з 12.00 по 15.00, а також із 20.00 по 21.00 Україна почала здійснювати імпорт електроенергії з Росії. Про це свідчать дані європейської мережі системних операторів передачі електроенергії ENTSO-E. Згідно з даними добових аукціонів ПрАТ "НЕК "Укренерго", поставки здійснює ТОВ "ОНК-ГРУП".

Раніше в Укренерго заявляли, що з 1 січня 2021 року втратили чинність положення постанови НКРЕКП, якими було скасовано результати аукціонів на доступ до пропускної спроможності перетинів з Росією та Білоруссю у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-