Уруський представив колективу Державного космічного агентства нового керівника

Уруський представив колективу Державного космічного агентства нового керівника

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський представив колективу Державного космічного агентства України нового голову, Володимира Тафтая.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«Перед новим керівником ДКАУ стоїть багато завдань, серед яких головним є вивести українську космічну галузь із поточної критичної ситуації на якісно новий рівень, який забезпечить успішний та сталий розвиток. Занадто довго вона не мала належної до себе уваги», – наголосив Уруський.

За словами Уруського, на початку 2021 року Кабінет Міністрів схвалив Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

«На підході сама Програма на зазначений період, втілення в життя якої має стати пріоритетом роботи нового очільника агентства. У квітні 2021 року вона має бути схвалена Урядом і передана до Верховної Ради України», – додав голова Мінстратегпрому.

Окрім того,Уруський наголосив на важливості своєчасного виконання поставленого Президентом України Володимиром Зеленським завдання з виведення на орбіту космічного апарата дистанційного зондування землі «Січ-2-30», а також створення українського ракетоносія легкого класу.

Читайте також: Кабмін призначив керівників Держкосмосу і зони відчуження

Як ідеться в повідомленні, Тафтай має досвід роботи в аерокосмічній галузі та центральних органах виконавчої влади, працював віце-президентом з корпоративного управління ДП «Антонов» та обіймав посаду начальника управління координації космічної діяльності департаменту стратегічного розвитку сектору оборони та безпеки в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Був заступником директора з розвитку та інновацій ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого Кабінет Міністрів призначив Тафтая головою Державного космічного агентства, а Сергія Костюка - головою Державного агентства з управління зоною відчуження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-