Рівень «B», прогноз стабільний: Марченко прокоментував рейтинг від Fitch

Рівень «B», прогноз стабільний: Марченко прокоментував рейтинг від Fitch

Укрінформ
Підтвердження міжнародним агентством Fitch рейтингу України на рівні В зі стабільним прогнозом відображає ту макроекономічну стабільність, яку країні вдалось втримати протягом кризи.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, коментуючи підтвердження агентством Fitch довгострокового кредитного рейтингу (IDR) України в іноземній та національній валютах на рівні B, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у Фейсбуці. 

«Економічний шок від коронавірусу став справжнім випробуванням для економік всіх країн світу, і особливо для країн, що розвиваються. Внаслідок кризи кредитний рейтинг близько 20 країн, що розвиваються, був знижений. Підтвердження рейтингу України на рівні В зі стабільним прогнозом відображає ту макроекономічну стабільність, яку нам вдалось втримати протягом кризи», - підкреслив Марченко.

Зазначається, що міжнародне рейтингове агентство Fitch Rating підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній та національній валютах на рівні B та стабільний прогноз.

Читайте також: Fitch покращило прогноз для світової економіки завдяки COVID-вакцинам

Fitch зазначає, що рейтингове рішення відображає широку та довготривалу підтримку України з боку міжнародних фінансових організацій, а також оцінку політики держави з підтримки макроекономічної стабільності як таку, що викликає довіру та демонструє відносно високий рівень стійкості до шоку, спричиненого коронавірусом.

Марченко запевнив, що незважаючи на всі виклики Мінфін продовжує працювати над посиленням стійкості державних фінансів.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує зростання реального ВВП України у 2021 році на 4,1%, що свідчитиме про відновлення економіки після спаду на 4,2% у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-