Нафта дорожчає на очікуваннях нових рішень країн ОПЕК + щодо рівня видобутку

Нафта дорожчає на очікуваннях нових рішень країн ОПЕК + щодо рівня видобутку

Укрінформ
Нафта дорожчає на очікуваннях нових рішень країн ОПЕК + щодо рівня видобутку

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 1 березня становила 65,51 дол. за барель, що на 1,69% вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 26 лютого ці контракти подешевшали на 2,6%, до 64,42 за дол.барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до ранку 1 березня виросла на 1,64%, до 62,51 дол. за барель. За підсумками попередньої сесії ці контракти подешевшали на 3,2%, до $61,5 дол. за барель.

У лютому як Brent, так і WTI подорожчали приблизно на 18%.

Засідання ОПЕК + на рівні міністрів держав пройде 4 березня. Йому передуватиме зустріч технічного комітету ОПЕК + (2 березня) і міністерського моніторингового комітету (JMMC, 3 березня), де зазвичай виробляються рекомендації для всіх міністрів країн ОПЕК +. Трейдери вважають, що ОПЕК + прийме рішення про нарощування видобутку, проте не впевнені в тому, наскільки різко його може бути збільшено.

"Засідання ОПЕК + дуже важливо. Ринок може зберегти позитивний настрій у разі помірного нарощування видобутку ОПЕК +, тоді як велике збільшення погіршить його перспективи на найближче майбутнє", - сказав Майкл МакКарті, який відповідає за стратегію на нафтовому ринку в компанії CMC Markets Asia Pacific.

Читайте також: Нафта трохи подешевшала в очікуванні засідання ОПЕК

Підтримку нафтовому ринку в понеділок також надають зростаючі очікування швидкого прийняття нового пакету стимулів у США. Минулими вихідними Палата представників американського Конгресу схвалила пакет заходів обсягом 1,9 трлн дол., запропонований раніше президентом країни Джо Байденом. Тепер законопроект буде направлений на розгляд Сенату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-