Доступна іпотека 7%: в Україні перші родини отримали кредити

Доступна іпотека 7%: в Україні перші родини отримали кредити

Фото
Укрінформ
В Україні перші родини отримали кредити за програмою «Доступна іпотека 7%».

Про іпотечну програму можна дізнатися на сайті Фонду розвитку підприємництва, а за деталями слід звертатися до банків, які беруть участь у ній, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко на церемонії підписання перших кредитних договорів між банками та позичальниками під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя», передає Укрінформ.

"Зараз є багато скепсису стосовно того, як це працює. Звертайтеся в банки (за деталями програми - ред.), перелік банків можна знайти на сайті Фонду розвитку підприємництва. Там чітко розписані ті кроки, які потрібні для того, аби отримати кредит. Все дуже просто, всі ті, хто хочуть покращити свої житлові умови, вже зараз можуть це зробити", - сказав Марченко.

Як додав заступник міністра фінансів Юрій Драганчук, у рамках програми "Доступна іпотека 7%" перші кредитні угоди з позичальниками підписують АТ "ОТП Банк" та АБ "Укргазбанк".

Читайте також: Зеленський розповів, як розвиватиметься програма «Доступна іпотека»

"Сьогодні будуть видані перші два кредити ("Доступна іпотека 7%" - ред.). Радий вітати перші банки, які сьогодні видають кредити - це ОТП банк та Укргазбанк", - сказав Драганчук.

Президент України Володимир Зеленський привітав дві родини, які сьогодні першими підписали договори іпотеки з банками в межах Державної програми «Доступна іпотека 7%».

Як передає Укрінформ з посилання на пресслужбу глави держави, це сім'я Сергія та Валерії Лапченків, які чекають на поповнення, та Максима й Наталії Максимюків, які виховують 4-річного сина Марата. Обидві родини з Херсонщини, але вже тривалий час проживають у столиці.

«Будемо працювати над тим, щоб кредити на житло під 7% були дійсно доступними для всіх в Україні. Особливо для молодих родин, які лише стають на ноги й потребують підтримки», – сказав Зеленський під час спілкування із сім'ями.

Фото: Офіс Президента

Президент поцікавився, чи задоволені родини умовами програми, а також побажав їм тепла та затишку у нових оселях.

Сергій Лапченко розповів, що вони з дружиною уклали договір з державним «Укргазбанком» і цілком задоволені запропонованими умовами. Він також зазначив, що, зважаючи на очікування малюка, поява такої програми стала у великій пригоді.

Читайте також: Марченко - про «Доступну іпотеку 7%»: Мінфін веде перемовини ще з рядом банків

За умовами програми, об’єктом іпотеки може бути як квартира, так і приватний будинок не старший шести років. Кредит надається на строк до 20 років. Максимальна вартість об’єкта – 2,5 млн грн, а сума іпотеки – 2 млн грн. Перший мінімальний внесок – 15%. Іпотечна ставка – 7%.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу глави держави про доступну іпотеку в межах 7% річних та затвердив Порядок здешевлення для громадян вартості іпотечних кредитів, розроблений Мінфіном.

До державної програми «Доступна іпотека 7%» приєдналися сім банків: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Глобус банк, ОТП банк, Мегабанк, Кредобанк.

Фото: Євген Котенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-