Укртрансгаз через суд намагається стягнути з боржників понад 45 мільярдів

Укртрансгаз через суд намагається стягнути з боржників понад 45 мільярдів

Укрінформ
АТ «Укртрансгаз» подав до суду 68 позовів, у рамках яких вимагає стягнути 45,4 млрд грн за негативні небаланси у 2016-2019 роках.

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома у Фейсбуці.

"43,6 млрд грн. Саме стільки боргують учасники ринку Укртрансгазу за негативні небаланси у 2016-2019 роках. Наразі найбільш дієвий спосіб повернення цих коштів – судове оскарження. На сьогодні у провадженні знаходиться 68 позовів Укртрансгазу на загальну суму 45,4 млрд грн (з урахуванням штрафних санкцій)", - написав Перелома.

Він зазначив, що вже є позитивні рішення на користь "Укртрансгазу". Так, Господарський суд Чернівецької області частково задовольнив позов АТ "Укртрансгаз" щодо стягнення з компанії "Чернівцігаз" майже 350 млн грн боргу, який виник з липня 2018 року по лютий 2019 року через відбір газу для покриття виробничо-технічних витрат. Відповідна заборгованість була нарахована "Чернівцігазу" після того, як Укртрансгаз встановив наявність у компанії негативних місячних небалансів природного газу.

Читайте також: Укртрансгаз через суд стягнув 350 мільйонів боргу із компанії «Чернівцігаз»

Як повідомлялося, АТ «Укртрансгаз» входить до складу групи Нафтогаз. Компанія забезпечує діяльність 12 українських підземних сховищ газу (ПСГ), а також здійснює роботи з модернізації та будівництва магістральних газопроводів і об’єктів на них. Загальна місткість ПСГ становить 31 млрд кубометрів.

До 1 січня 2020 року АТ «Укртрансгаз» також управляло українською газотранспортною системою (ГТС). Після завершення анбандлінгу цю функцію здійснює незалежне ТОВ «Оператор ГТС України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-