МВФ чекає від України пропозицій щодо невирішених питань

МВФ чекає від України пропозицій щодо невирішених питань

Укрінформ
Робота оціночної місії Міжнародного валютного фонду, яка працювала з українською владою у віртуальному режимі впродовж останнього місяця, була продуктивною, однак залишились невирішені питання.

Так прокоментував ситуацію по Україні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс під час регулярного брифінгу в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили широке коло питань щодо політики (під час останнього перегляду програми МВФ для України – ред.), у тому числі, наголосивши на зміцненні управління діяльності НБУ, контролі банківської діяльності, реорганізації (банків – ред.), бюджетному дефіциті, фіскальних ризиках та зміцненні судової доброчесності», - поінформував представник фонду.

При цьому, він назвав продуктивними обговорення з офіційним Києвом результатів виконання поточної програми Stand-by. Однак, за його словами, «деякі питання залишаються невирішеними».

Райс зауважив, що МВФ очікує більше деталей щодо цих питань, а також конкретних пропозицій щодо подальшої політики. «Ми з нетерпінням чекаємо взаємодії з (українською – ред.) владою та продовження наших обговорень», - зазначив представник фонду.

Він також додав, що поки не має інформації щодо подальших термінів у контексті продовження перегляду МВФ по Україні.

Читайте також: Посли G7 вітають зобов’язання України задля завершення перегляду програми МВФ

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня 2020 року МВФ та український уряд досягли попередньої домовленості щодо запуску нової програми кредитування для України в режимі Stand-By. Домовленість передбачає виділення 5 млрд дол. та розрахована на 18 місяців.

При цьому у фонді підкреслили, що програма допоможе Україні ефективно подолати наслідки коронавірусної кризи в економіці та у сфері охорони здоров'я.

Читайте також: Радник Президента про МВФ: Ми очікуємо, що співпраця буде продовжена

У період з грудня минулого року по 13 лютого нинішнього МВФ проводив перегляд програми Stand-by, однак угоди на рівні персоналу досягнуто не було. Україна, зі свого боку, пообіцяла вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-