Частину «труби Медведчука» арештували - НАБУ

Частину «труби Медведчука» арештували - НАБУ

Фото
Укрінформ
На частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» накладено арешт.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Національного антикорупційного бюро у Телеграмі.

На частину нафпродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» накладено арешт / Фото: НАБУ

“За клопотанням НАБУ і САП, ВАКС наклав арешт на майно технологічного комплексу розташованої на території України частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Майно передадуть в управління АРМА”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що арешт ініційований в межах розслідування обставин передачі права власності на частину нафтопродуктопроводу, що проходить територією України, суб’єктам господарювання, які можливо причетні до Російської Федерації. Цю схему НАБУ та САП розслідують із 2017 року.

Читайте також: «Трубу Медведчука» передали Нафтогазу на тимчасове зберігання без права користування

Детективам вдалося не тільки зібрати докази незаконного заволодіння трубопроводом, але й детально вивчити можливість повернення його державі. Для цього проводилися наради з представниками Офісу Генерального прокурора, Міністерства юстиції України, Фонду державного майна, інформують у бюро.

Як стало відомо Укрінформу з ухвали ВАКС, суддя чатково задовольнив клопотання прокурора САП і арештував майно "шляхом заборони розпорядження, відчуження та користування об’єктами нерухомого майна, будівлями, спорудами, технологічними об’єктами та лінійними ділянками, які задіяні у забезпеченні виробничої діяльності технологічного комплексу, розташованої на території України частини нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

Зазначається, що ухвала набуває законної сили після закінчення п’ятиденного строку подання апеляційної скарги.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопровід "ПрикарпатЗахідтранс", ввівши у дію рішення РНБО.

ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» зі статутним капіталом 105,56 млн грн належить «Нафтобітумному заводу» (51%), International Trading Partners (48% якої пов’язують із Віктором Медведчуком) та Анатолію Шеферу (1%).

Читайте також: Україна не залежить від постачання дизеля через «ПрикарпатЗахідтранс» - Вітренко

На думку експертів, націоналізація нафтопродуктопроводу "ПрикарпатЗахідтранс" призведе до зупинки постачань по магістралі, але не викличе дефіциту й істотного зростання цін на дизельне пальне. Про це, зокрема, йдеться в аналізі ситуації від Консалтингової групи "А-95".

Щодо цін, експерти не виключають незначного, в межах 1–1,5%, підвищення гуртових цін на ДП у центральних і західних регіонах, де переважно розподілялося "трубопровідне" дизпальне.

НАК "Нафтогаз України" є єдиним акціонером Акціонерного товариства "Укртранснафта". Відповідно до Закону України "Про акціонерні товариства", Нафтогаз одноосібно здійснює повноваження загальних зборів акціонерів Укртранснафти.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-