Обсяги іпотечного кредитування торік зросли на 11,5% – глава Нацбанку

Обсяги іпотечного кредитування торік зросли на 11,5% – глава Нацбанку

Укрінформ
У 2020 році обсяги іпотечного кредитування зросли на 11,5% порівняно із 2019 роком, а ставка за іпотечними кредитами знизилась на 6 відсоткових пунктів

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав голова Національного банку під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура».

"У другій половині 2020 року іпотечне кредитування прискорилось. Загальний приріст іпотечного кредитування у 2020 році становив 11,5%", - сказав Шевченко.

За його словами, протягом минулого року ставка за іпотечними кредитами знизилась більш ніж на 6 в.п., з 19% до 12,8-16% річних, залежно від об'єктів кредитування. Шевченко пояснив, що різниця у ставках кредитування первинного та вторинного ринку нерухомості полягає в тому, що первинний ринок є більш ризиковим. Наразі 85% кредитів видається на вторинне житло.

Читайте також: Зеленський розповів, як розвиватиметься програма «Доступна іпотека»

"Для того, щоб покращити ситуацію з первинним ринком іпотеки, у нас зареєстровано законопроєкт №5091, який суттєво покращує захист кредиторів. Також, ми б хотіли доєднатись до дискусії, як можна запровадити більш прозорі механізми на ринку первинної забудови", - сказав Шевченко, та додав, що це автоматично додасть банкам «апетиту» до кредитування первинного ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-