«Тарифна комісія» хоче тотального перегляду комунальних боргів

«Тарифна комісія» хоче тотального перегляду комунальних боргів

Укрінформ
Членкиня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Ольга Бабій вважає за необхідне провести тотальний перегляд житлово-комунальних боргів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вона заявила під час Всеукраїнського Форуму "Україна 30. Платіжка".

"Значна частина боргу - то необхідність провести пряму тотальну інвентаризацію всіх боргів споживачів перед надавачами послуг: коли виникли, глибина виникнення, період виникнення. Всі борги, які приростають. навіть за європейською статистикою, мають не більше 2% за період. Тобто, якщо у нас зростають атипово борги споживачів,, їх треба деталізувати", - зазначила вона.

Читайте також: Міненерго не планує переглядати зонні тарифи на електроенергію

При цьому, Бабій також висловила переконання, що значна частина боргів виникає саме через відсутність комунікацій надавачів послуг зі споживачами.

"Кожен надавач послуг зацікавлений у тому, щоб йому платили своєчасно. Моя особиста точка зору: якщо тобі не платять, ти поганий надавач послуг. Ти не комунікуєш зі споживачем, ти з ним не розбираєшся, ти йому не пропонуєш розстрочку, ти не допомагаєш йому оформити субсидію. І от накопичені борги за спожиті послуги - це на 80% відповідальність надавачів послуг. Це відсутність довіри, відсутність прозорих тарифів" - зауважила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-