Україна розраховує на початок перемовин про вільну торгівлю з Японією - посол

Україна розраховує на початок перемовин про вільну торгівлю з Японією - посол

Укрінформ
Україна розраховує на початок перемовин щодо угоди про вільну торгівлю та оновлення конвенції щодо уникнення подвійного оподаткування.

Про це розповів посол України в Японії Сергій Корсунський під час виступу на форумі “Азійська стратегія в дії. Роль українсько-японської співпраці”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для нас більш важливим аспектом, я вважаю, має стати економіка, яка створює підґрунтя для того, щоб була дуже серйозна зацікавленість у політичних лідерів Японії розвивати з Україною безпековий компонент також. У контексті економіки, я це питання обговорюю вже чотири місяці з усіма представниками японського уряду й парламенту, з якими зустрічаюся. Таких зустрічей вже було декілька десятків- це початок переговорів про угоду про вільну торгівлю, це оновлення конвенції про уникнення подвійного оподаткування”, - сказав він.

Посол нагадав, зокрема, що наразі діє конвенція щодо подвійного оподаткування, укладена ще за часів СРСР 1986 року, і зазначив, що вже є проєкт нової конвенції, який переданий японській стороні.

Дипломат розраховує, що консультації з цього приводу завершаться досить швидко.

Крім того, він зауважив, що з Японією варто проводити і перемовини щодо безвізового режиму та посилення співпраці в галузі безпеки.

“Вважаю, що ми маємо обов’язково говорити про безвізовий режим і про активізацію співробітництва в галузі безпеки, кібербезпеки, а також військово-технічне співробітництво”, - переконаний посол.

Читайте також: Японія представила космічну ракету нового покоління

Також Корсунський розповів про потенційну співпрацю між Україною та Японією у космічній галузі.

“Що стосується космосу, жодного співробітництва досі не було. Я зустрічався з головою Космічного агентства Японії, ми обговорили ці можливості співпраці. Я дуже добре знаю цю сферу і з мого попереднього наукового життя, і з роботи у США й у Туреччині, ми у контакті з КБ “Південне”. Сподіваюся, найближчим часом ми побачимо перші зрушення у цьому напрямку”, - поінформував він.

Водночас посол нагадав, що згідно з офіційною статистикою обсяг інвестицій в Японію становить 170 млн доларів США. Дипломат підкреслив, що Японія працює в Україні через представництва шести могутніх транснаціональних корпорацій, тому, зважаючи на специфіку роботи цих мультинаціональних компаній, реальний обсяг інвестицій більший.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-