Україна очікує на підписання угоди про спільний авіапростір з ЄС - Шмигаль

Україна очікує на підписання угоди про спільний авіапростір з ЄС - Шмигаль

Укрінформ
Україна очікує, що підписання угоди про спільний авіаційний простір з Європейським Союзом відбудеться найближчим часом.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час спільної з представниками Європейської комісії пресконференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо, що найближчим часом між Україною та ЄС відбудеться підписання угоди про спільний авіаційний простір", - сказав Шмигаль.

Він додав, що Україна чекає на цю угоду багато років.

Як повідомлялося, 3 лютого в Офісі Президента повідомили про те, що підписання угоди про спільний авіаційний простір України з Європейським Союзом відтерміновується через бюрократичні причини. В ОП висловили думку, що наразі “треба шукати можливості” підписати угоду в березні.

Читайте також: Шмигаль: Порядок денний Україна–ЄС стає все більш амбітним та насиченим

Президент Володимир Зеленський за результатами 22-го саміту Україна-ЄС у жовтні минулого року заявив, що Угода про спільний авіапростір з ЄС може бути підписана 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, урядова делегація на чолі з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем з вівторка, 9 лютого, перебуває із робочим візитом у Брюсселі. Там уже відбулися зустрічі представників КМУ із керівництвом Європейського Союзу та НАТО. Прем'єр-міністр Шмигаль обговорив з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем та з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом низку важливих питань. Проведено низку інших важливих заходів. Урядовці 11 лютого взяли участь у сьомому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС в Брюсселі.

Фото: Kabmin_UA, twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-