В Украерорусі повідомили про зменшення авіатрафіку в січні на 54,2%

В Украерорусі повідомили про зменшення авіатрафіку в січні на 54,2%

Інфографіка
Укрінформ
Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) забезпечило аеронавігаційним обслуговуванням 9 842 рейсів у січні 2021 року. Це на 54,2% менше порівняно з обсягом польотів у січні минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Украероруху.

За перший місяць року було виконано 1 356 польотів на внутрішніх рейсах – (менше на 23,9% порівняно з січнем 2020 року), 4 624 міжнародних рейсів (-59,9%) і 3 862 транзитних (-52,8%).

Українські авіакомпанії виконали 2 988 рейсів (на 54,6% менше, ніж у січні минулого року), іноземні авіакомпанії – 6 854 рейси (-54,1%).

У профільному відомстві зауважили, що тенденція обсягу авіатрафіку в Україні за перший місяць поточного року істотно не змінилась, але має всі підстави покращуватися із наближенням сезону літної навігації, що розпочнеться з 31 березня.

«Передусім, розраховуємо на стабілізацію пандемічної ситуації у світі. Після активної вакцинації громадян уряди почнуть скасовувати обмеження на перетин кордонів, підвищиться мобільність населення, і як результат – попит на авіаперевезення, отже почнеться відновлення розкладів польотів авіакомпаній. А це означає, що й наше підприємство поступово повертатиметься до нормального режиму роботи», - зазначив керівник Украероруху Андрій Ярмак.

Він також зауважив, що сподівається на активний сезон літньої навігації для українських перевізників та інтенсифікацію польотів за європейськими напрямками.

Читайте також: Потенціал транзитних польотів реалізований на 20% – Украерорух

В Украероруху передбачають, що значну роль у відновленні авіатрафіку відіграватимуть так звані цифрові паспорти вакцинації та тестувань. Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) за підтримки урядів країн світу працює над розробкою IATA Travel Pass – мобільного додатку, який допоможе пасажирам зручно та безпечно подорожувати відповідно до вимог урядів щодо тестувань на COVID-19 або щеплень. А деякі країни, як Кіпр та Грузія, вже заявили про скасування обмежень на перетин свого кордону за наявності відмітки про вакцинування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-