Підключення до мережі блоку №2 ХАЕС очікується 15 лютого - Укренерго

Підключення до мережі блоку №2 ХАЕС очікується 15 лютого - Укренерго

Укрінформ
З 15 лютого очікується підключення до мережі енергоблоку №2 Хмельницької АЕС, що має позитивно позначитися на енергопостачанні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив голова правління ПрАТ «НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

Кудрицький зазначив, що проходження нинішнього осінньо-зимового періоду ознаменувалося роботою АЕС на зниженій потужності. Це відбувалося на фоні рекордно низьких запасів вугілля на складах ТЕС і рекордної кількості енергоблоків ТЕС, виведених в аварійний ремонт.

"АЕС працюють на меншій, ніж у попередні роки потужності. Бракує 1-1,5 тис. МВт. У нас дійсно рекордно низькі запаси вугілля і історично рекордна кількість енергоблоків теплових електростанцій, виведених в аварійний ремонт: усього в пік споживання таких енергоблоків було 20, це дуже багато. І потужність, яка виявилася нам несподівано недоступною, становила 5,5-6,5 ГВт", - повідомив він.

При цьому, Кудрицький підкреслив, що енергосистема вже подолала перший пік значного похолодання без обмеження споживачів, і висловив переконання, що так само буде і надалі.

Читайте також: Кількість непрацюючих блоків ТЕС зросла до десяти - Герус

Як повідомляв Укрінформ, на атомних станціях України 9 лютого 2021 року в роботі 10 із 15 енергоблоків: енергоблоки №1 Запорізької АЕС, №№ 1, 3 Рівненської АЕС, №3 Южно-Української АЕС та №2 Хмельницької АЕС перебувають у ремонті.

Також повідомлялося, що енергоблок №2 ХАЕС був виведений в планово-попереджувальний ремонт на 198 діб 29 серпня 2020 року. Така тривалість ремонту обумовлена реалізацією заходів комплексної зведеної програми підвищення безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-