Збільшення видобутку газу є стратегічною метою на п'ять років - Шмигаль

Збільшення видобутку газу є стратегічною метою на п'ять років - Шмигаль

Укрінформ
Збільшення видобутку газу до рівня повного покриття внутрішніх потреб держави є стратегічною метою в Україні на п'ять років.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час публічного обговорення проєкту Національної економічної стратегії - 2030 на тему "Розвиток енергетичного сектору, видобувна промисловість та ефективний захист довкілля", передає кореспондент Укрінформу.

"Власний видобуток газу - це національна безпека<...> Забезпечення власного видобутку в наступні 5 років, збільшення його до того рівня, який дозволить забезпечити внутрішні потреби нашої держави, - це також стратегічна мета", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Нафтогаз розпочав реалізацію стратегії зі збільшення вдвічі видобутку вуглеводнів

Він також нагадав, що уряд ряд підписав вісім угод про розподіл продукції на нафтогазових ділянках в Україні, що є одним із кроків для досягнення стратегічної мети зі збільшення видобутку газу.

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня минулого року Кабінет Міністрів підписав угоди про розподіл продукції з сімома компаніями на ділянках Балаклійська, Берестянська, Бузівська, Іванківська, Софіївська, Угнівська і Зіньківська. Ще одну угоду підписали 13 січня на ділянку Варвинська.

Група Нафтогаз заявила 4 лютого про початок реалізації Стратегії розвитку ресурсної бази, яка передбачає нарощування видобутку вуглеводнів удвічі впродовж наступних десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-