Мінекономіки працює над оновленням Експортної стратегії України

Мінекономіки працює над оновленням Експортної стратегії України

Укрінформ
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства разом із партнерами працює над оновленням Експортної стратегії України, що має визначити основні напрямки експортної політики на найближчі роки.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінекономіки, про це сказав заступник міністра економіки Олександр Романішин 2 лютого на публічному обговоренні Національної економічної стратегії - 2030 на тему “Міжнародна економічна політика та торгівля, експортно-кредитне агентство”.

Заступник міністра зазначив, що основні зусилля Мінекономіки по цьому вектору зосереджуються на зміцненні взаємодії інституцій з підтримки експорту, розширенні інструментарію такої підтримки, зокрема забезпеченні доступу до фінансових ресурсів.

У міністерстві нагадали, що для створення сучасної системи підтримки експорту необхідно забезпечити повноцінну діяльність Експортно-кредитного агентства (ЕКА).

“У 2020 році ми провели масштабну роботу по формуванню нормативно-правової бази діяльності Агентства. Крім того, найближчим часом готується рішення про збільшення статутного капіталу ЕКА до 2 млрд грн. Все це дозволить розпочати ефективну роботу ЕКА та збільшити обсяги українського експорту, підвищити конкурентоспроможність українських експортерів, підтримати розвиток малого та середнього підприємництва,” - прокоментував Романішин.

Читайте також: За січень Україна експортувала товарів на $4 мільярда – Качка

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної митної служби, за 2020 рік в Україну імпортували товарів на 54,2 млрд дол. (порівняно з 2019 роком імпорт зменшився на 6,2 млрд дол., або на 10,3%). Експорт з України торік становив 49,2 млрд дол. (зменшення на 0,85 млрд дол., або 1,7%). Найбільше експортували зернових — на 9,4 млрд дол., чорних металів — на 7,7 млрд дол., а також жирів та олій тваринного або рослинного походження — на 5,8 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-