НБУ анулював ліцензії дев'ятьом фінансовим компаніям

НБУ анулював ліцензії дев'ятьом фінансовим компаніям

Укрінформ
Національний банк України відкликав ліцензії у восьми фінансових установ та однієї юридичної особи, яка не є фінансовою установою, але має право надавати фінансові послуги, на підставі їх власних заяв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив такі рішення 22 січня 2021 року.

Відкликано всі наявні ліцензії:

у ТОВ "Кредитні Інновації" чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, надання послуг з фінансового лізингу, надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, надання гарантій;

у ПТ "Ломбард “Балканіка" одну ліцензію - на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту. Активи ПТ "Ломбард "Балканіка" становили 1,44 млн грн, або 0,03% від обсягу ринку ломбардів станом на 1 жовтня 2020 року;

у ТОВ "Астра Лізинг" одну ліцензію - на надання послуг з фінансового лізингу.

Також було відкликано ліцензії ТОВ "ФК "Арбо Фінанс", ТОВ "Арес Капітал", ТОВ "Фінансова Компанія “Віва Капітал", ТОВ "ФК "Гроувей"", ТОВ "ФК "Тотал Фінанс", ТОВ "ФК "Укрфінанс ГРУП".

Читайте також: НБУ закликає небанківські фінустанови подавати документи у електронній формі

Нацбанк зазначає, що ці фінкомпанії продовжують свою діяльність та мають чинні ліцензії на інші види діяльності. У них були відкликані ліцензії виключно на надання гарантій, бо ці компанії не планували вести активну діяльність з надання гарантій і не були готові до виконання обов’язкових нормативів, які набрали чинності з 1 травня 2020 року. Компанії відмовилися від ліцензій на надання гарантій добровільно, додали в регуляторі.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-