«Зоря»-«Машпроєкт» стане головним підприємством холдингу «Морські системи»

«Зоря»-«Машпроєкт» стане головним підприємством холдингу «Морські системи»

Укрінформ
Миколаївське державне підприємство «Зоря»-«Машпроєкт» розпочинає перетворення на господарське товариство, яке має стати стане головним підприємством холдингу «Морські системи».

Про це повідомляє пресслужба ДП «Зоря»-«Машпроєкт» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«ДП «Зоря»-«Машпроєкт» розпочинає підготовку до перетворення на господарське товариство. Процес відбуватиметься у рамках загальної трансформації державного концерну «Укроборонпром», до складу якого входить підприємство. Відповідний наказ підписав генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв. За планом перетворення ДП «Зоря»-«Машпроєкт» стане головним підприємством холдингу «Морські системи", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, «Зоря»-«Машпроєкт» - відомий у світі розробник і виробник газових турбін та газотурбінних установок морського і загальнопромислового застосування. Частка експорту у загальному обсязі поставок становить ладає 90%.

Гусєв 21 грудня 2020 року підписав наказ про старт корпоратизації концерну.

Читайте також: Укроборонпром об'єднав у 6 холдингів 65 підприємств - Гусєв

Реформа Укроборонпрому передбачає, що 65 найперспективніших підприємств концерну об’єднають у новий державний оборонний холдинг. Будуть створені галузеві бізнес-одиниці (ГБО) у формі акціонерних товариств, які будуть об’єднані за напрямами: авіаремонтний, бронетехніки, радарних систем, морських систем, високоточного озброєння, боєприпасів і спецхімії.

Створення холдингової компанії та ГБО має бути завершене у 2021 році. Буде запроваджено нову модель корпоративного управління відповідно до принципів і рекомендацій Організації економічного співробітництва та розвитку (прозорість, підзвітність, незалежне врядування, контроль). Діяльність керівного холдингу та ГБО контролюватимуть наглядові ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-