Кабмін виділив на реконструкцію аеродрому в Одесі 703 мільйони - ОДА

Кабмін виділив на реконструкцію аеродрому в Одесі 703 мільйони - ОДА

Укрінформ
Кабінет Міністрів асигнував 702,9 млн грн на реконструкцію аеродромного комплексу міжнародного аеропорту "Одеса", в тому числі завершення будівництва 2-ої черги та початок будівництва 3-ї черги комплексу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє Управління транспортно-комунікаційної інфраструктурної Одеської облдержадміністрації на своїй сторінці у Фейсбуці.

"У 2021 році, відповідно до внесених змін до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року... буде продовжено реалізацію проєкту з реконструкції аеродромного комплексу в Міжнародному аеропорту «Одеса» за рахунок коштів, залучених під державні гарантії в рамках підготовки до Євро-2012, на що передбачено 702,9 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за ці кошти буде завершено будівництво 2-ої черги (зокрема, встановлення метеорологічного обладнання) та розпочато спорудження 3-ї черги, в рамках якої передбачено "будівництво магістральної рульової доріжки, встановлення додаткового світлосигнального обладнання, прокладання мереж та кабелів".

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року ДАБІ сертифікувала нову злітно-посадкову смугу аеропорту "Одеса", на якій можуть приземлятися літаки кодових літер A, B, C, D.

Читайте також: ДАБІ сертифікувала нову злітно-посадкову смугу аеропорту «Одеса»

За словами голови "Укрінфрапроєкту" Кирила Хом'якова, планується завершити роботи по 2-й черзі в першій половині 2021 року.

Довжина нової злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту "Одеса" складає 2800 метрів, а ширина - 45 метрів. ЗПС має товщину 105 см, в тому числі 40 см - "важкий бетон". Несуча спроможність нової ЗПС дозволить аеропорту приймати майже вдвічі більше літаків, що здійснюють міжнародні рейси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-