Лещенко: скасування мораторію на продаж землі - лише частина великої реформи

Лещенко: скасування мораторію на продаж землі - лише частина великої реформи

Укрінформ
Скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення – лише частина великої реформи в Україні.

Про це сказав міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко в інтерв’ю польському виданню Rzeсzpospolita, опублікованому в Укрінформі.

«Перебуваючи у центрі Європи, ми упродовж 20 років мали рабські закони, які позбавляли аграріїв права розпоряджатися своїми землями. Утім, відміна мораторію – це лише частина великої реформи. Тим часом, ми змінили велику кількість корупційних і бюрократичних процедур, які блокували права місцевих органів влади і громадян на власну землю», - сказав Лещенко.

Він додав, що, очолюючи Держгеокадастр, прийняв рішення про передачу права розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення окремим територіальним громадам, які було створено після минулорічних місцевих виборів.

«Крім того, я звільнив понад 6 тисяч чиновників, які працювали в українській системі геодезії та картографії. Бюрократії ще багато, але ми з цим боремося» , – наголосив міністр.

Читайте також: Держгеокадастр передав тергромадам 2 мільйони гектарів сільгоспземель

Як повідомляв Укрінформ, на виконання Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин», Кабінет Міністрів 16 листопада ухвалив постанову, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без винятку об’єднаним територіальним громадам країни.

Загалом у користування ОТГ заплановано передати 2 млн га державних земель.

Держгеокадастр з кінця листопада до середини грудня 2020 року вже передав об'єднаним територіальним громадам 1,246 млн га земель сільськогосподарського призначення. Землю отримали 857 територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-