Великолюбінський спиртзавод приватизували за 55 мільйонів – Фонд держмайна

Великолюбінський спиртзавод приватизували за 55 мільйонів – Фонд держмайна

Укрінформ
Приватизовано сімнадцятий об'єкт ДП «Укрспитр» – окреме майно Великолюбінського місця провадження діяльності (МПД) та зберігання спирту продали на аукціоні за 55,01 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Фонду державного майна України (ФДМУ).

Зазначається, що на участь в аукціоні була подана лише одна заявка, при цьому, вартість Великолюбінського МПД зросла у 1,83 раза, зі стартових 29,97 млн грн до 55,01 млн грн.

Таке зростання ціни, пояснюють у ФДМУ, зумовлено дією алгоритмів онлайн-аукціонів, які мотивують учасників робити високі початкові цінові пропозиції, від яких залежить подальша конкурентна перевага під час торгів.

Наголошується, що це вже сімнадцятий успішний онлайн-аукціон з приватизації об’єктів ДП «Укрспирт», яку проводить Фонд державного майна в рамках демонополізації спиртової галузі.

Читайте також: Фонд держмайна продав Кобиловолоцький спиртзавод за понад 81 мільйон

Як повідомляв Укрінформ, Фонд державного майна 24 грудня за 81,75 млн грн продав на онлайн-аукціоні 16-ий об’єкт ДП «Укрспирт» – Кобиловолоцьке МПД.

Загалом, від приватизації 41 об'єкта спиртової галузі Фонд держмайна очікує отримати близько 2 млрд грн.

Законом про державне регулювання виробництва та обігу спирту передбачено, що до середини 2021 року приватний інвестор має єдиний спосіб розпочати виробництво спирту в Україні – приватизувати державні потужності на прозорому аукціоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-